Liturgji fetare në kishën e Milloshevicit dhe Arkanit, Kelmendi: Përralla për Kurtin plasi si fluskë sapuni pas 100 ditësh

Publicisti Migjen Kelmendi, ka reaguar lidhur me liturgjinë që Kisha Ortodokse Serbe sot mbajti liturgji fetare në kishën e papërfunduar të Kampusit Universitar të Prishtinës, shkruan Gazeta Metro.

Migjeni ka thënë se vetëm pas 100 ditësh përralla se votimi i një djali të ri që premtoi ndryshim dhe funksionimin e ligjit plasi si fluskë sapuni.

“Dukej romantike me e votu nji djale te ri, bashke me do tjere, qe premtonin ndryshimin, ndrrimin e pushteteve dhe funksionimin e ligjit ne Kosove. Vetem 100 dite ma vone, krejt kjo prralle qe kompremetoi shoqnine kosovare, plasi si fluske sapuni. Nuk asht me u çudite, sepse absurdi asht shume i madh”, ka shkruar kelmendit.

Ai tutje ka thënë se Kisha Ortodokse Serbe sot mbajti liturgji fetare në kishën e Milloshevicit dhe Arkanit në Prishtinë është vetëm një fakt i prekshëm të këtij gabimi historik, është që 50% e qytetarëve të Kosovës e bënë duke e votuar Kurtin.

“Liturgjia e mbajtun ne kishen politike te Milosevicit dhe Arkanit ne Prishtine, asht vetem nji fakt qe mundesh me e prek me dore te ketij gabimi historik qe 50 perqind e qytetareve te Kosoves e bane tuj e votue Kurtin!
Parashikimi i Kadri Veselit se “Kurti ka me na e prue Serbine mbrenda” faktohet konkretisht me kete akt te sotem ne kishen politike te Milosevicit e Arkanit”, ka thënë ai.

Postimi i plotë:

EKSTRAPOLIMI I GABIMIT ME E VOTUE ALBININ
Dukej romantike me e votu nji djale te ri, bashke me do tjere, qe premtonin ndryshimin, ndrrimin e pushteteve dhe funksionimin e ligjit ne Kosove.
Vetem 100 dite ma vone, krejt kjo prralle qe kompremetoi shoqnine kosovare, plasi si fluske sapuni.
Nuk asht me u çudite, sepse absurdi asht shume i madh:
shoqnia kosovare, e cila diku ne 50 perqind asht rurale, me nivel kulturor folklorik, voton nji djal gjys te shkolluem qe e citon Hegelin – per pa e lexue (sic!)
Gabimi s’asht abstrakt. Medoemos ka me e pase edhe manifestimin e jashtem, njisoj si Shqipnia e Enverit qe pershfaqej ne ate fukarallek qe e kish ndrrue optin e qytetareve dhe ne ate çmendi arkitekturale qe kaploi kete vend komunist.
Liturgjia e mbajtun ne kishen politike te Milosevicit dhe Arkanit ne Prishtine, asht vetem nji fakt qe mundesh me e prek me dore te ketij gabimi historik qe 50 perqind e qytetareve te Kosoves e bane tuj e votue Kurtin!
Parashikimi i Kadri Veselit se “Kurti ka me na e prue Serbine mbrenda” faktohet konkretisht me kete akt te sotem ne kishen politike te Milosevicit e Arkanit.
E keqja asht se ekstrapolimet dhe manifestimet e ardhshme te gabimit historik te 50 perqind te qytetareve te Kosoves, kane me e damtue dhe rrezikue te ardhmen e 100 perqind te qytetareve!
Kurti asht abolue me voten tuej. Pergjegjesia e plote mbetet te ju dhe ndergjegja e juej!.